THEATER TUSSEN DE SCHUIFDEUREN

 Theaterfestival Heusden-Vesting

Zaterdag 3 oktober: singer songwriter - onvoorspelbaar cabaret - hilarisch muziektheater - chansonnier met een verhaal 

Stephanie Struijk - Liedjes om te luisteren   

 Een paar jaar geleden was ze nog in Amerika. On the road. Met Daniël Lohues. Maar Engels zong ze niet. Niet meer. In haar moedertaal zong ze. Ver weg leerde ze dicht bij huis kennen. Dus hoeft ze nu even niet te reizen. Ze blijft thuis. Daar waar ze wil zijn. Aan de keukentafel. Om liedjes te schrijven over haar geboortegrond. Weer met Daniël Lohues. ‘Zoek ik nu een plek met een tuintje of een hek of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen’, zingt zij. Wat heeft het troubadoursleven haar gebracht? Hoe zou het zijn geweest als ze nooit van huis was weggegaan? Waar is ze over een paar jaar? De tijd zal het haar leren, maar straks staat zij in een huiskamer bij Theater tussen de Schuifdeuren.

 Benjamin van der Velden – een onvoorspelbaar talent    

Sommige mensen hebben een leven dat lijkt op John Lennon’s beroemde quote, maar dan anders: “Life is what happens to you while you’re not making any plans”. Zo iemand is Benjamin van der Velden. Van vuilnisman tot cabaretier, zonder idee. Als je samen met Benjamin in zijn eerste avondvullende voorstelling door zijn leven struikelt, lijkt het één groot hilarisch en ontroerend ongeluk. Maar wanneer je in één show een vorstelijk lied kunt spelen en de hele zaal het refrein ‘Dikke Tieten’ kunt laten meezingen en kunt afsluiten met zo’n prachtig, gevoelig lied over het ongeluk met De Stint in Oss, als je die uitersten aankunt, dan ben je een hele grote.

 MiddelbareMeiden -     muzikaal & hilarisch!              De cabaretières Annemarie Henselmans en Hanny Kroese, de musici Rob Roeleveld en Rob Hogenkamp (tevens verantwoordelijk voor de composities en liedteksten) vormen samen al zo’n 12 jaar ‘de Middelbare Meiden’. Zij staan garant voor een enthousiaste voorstelling met een hoog niveau aan tekst, muziek en spel. Zij trekken al die jaren al volle zalen en puike publieksreacties. Effe Lekker Emmeren met de Middelbare Meiden over van alles en nog wat, over hun Bucketlist, over die van de gasten, over de zin en de onzin van schijnbaar onhaalbare plannen, wensen, dromen… Maar ook over lichamelijke gemakken …en …ongemakken, over de grappige, serieuze, confronterende en relativerende besognes van alledag, in ons eigen kleine wereldje en een beetje grotere wereld om ons heen. Kortom: gewoon een lekker muzikaal en hilarisch emmeren met de Middelbare Meiden.

Edouard -                              chansonnier                        met een verhaal                                 Edouard van de Velde is geboren fransman van Nederlandse afkomst, maar dat hoor je niet! Zijn accent is onvervalst charmant Frans en hij heeft een goeie kennis van de Nederlandse taal. Edouard zingt en begeleid zichzelf op gitaar. Hij brengt een voorstelling waarin humorvol en gevoelig het leven bezongen en gespeeld wordt. Veel liedjes zijn in het Frans met juist dat gevoelige Franse sfeertje. Maar ook Engels en zelfs een vleugje Nederlands klinkt door in de muzikale verhaallijn die Edouard ontspannen over de bühne weet te schuiven! Deel van zijn repertoire is door anderen geschreven, o.a. Brel, Cohen, maar hij schreef ook eigen nummers. Misschien wel gemaakt omdat anderen niet de juiste kleur konden geven aan zijn verhaal.