Theater tussen de Schuifdeuren

 Theaterfestival Heusden-Vesting

Zaterdag 13 april =  UITVERKOCHT!

Singer-songwriter

Sofie de Bruijn  is een 17-jarige singer-songwriter met een dijk van een stem. Deze enthousiaste en creatieve muzikante loodst u in haar voorstelling door de (puber)tijd met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen.

Singer-songwriter Sofie de Bruijn won al meerdere talentenjachten. Zij zingt louter zelfgeschreven nummers. 

Zij heeft haar eigen YouTube kanaal, SofieDeBruijnMusic en Engelstalige nummers op Spotify staan. Momenteel is zij bezig met de opnames van Nederlandstalige nummers. Sofie schrijft verhalende songs die zich het best laten omschrijven als cabaret-pop.


 

Cabaret

Luuk Ransijn: "Ik wilde altijd al ‘iets’ met theater en ‘iets’ met muziek doen! Inmiddels ben ik bezig met het schrijven van mijn tweede solovoorstelling, waarin ik muziek en theater laat samensmelten." 

In zijn tweede theatervoorstelling Wat bezielt mij brengt Luuk Ransijn aan de hand van zelfgeschreven liedjes het verhaal van een jonge jongen die aan het begin van zijn leven staat, uitkijkend op zijn toekomst, denkend aan zijn wensen. Hij begeleidt zichzelf op de piano. 
Muziektheater                                                                                                                                          

In Knaagdier houden Mirjam & Izak zich bezig met de virtuele wereld, volle agenda's en een knagend gevoel... Een half uur vol snaren, toetsen, absurdisme en rake woorden!            

Kom je in deze drukke tijd nog wel toe aan dat wat je werkelijk wilt doen? Rennen en draven, jagen en jachten. Er zijn fascinerende apparaten die ons verleiden; computers, tablets en telefoons die de wereld groter maken. Maar zien we de mensen nog wel, die dichtbij ons staan; om wie we geven? Hoe bevrijden we ons van het knagend gevoel te kort te schieten ten opzichte van partner, kinderen, vrienden, familie en … jezelf?          

 Fysiek cabaret

 Met vlag en wimpel slaagden Anne & Lisa voor de befaamde Koningstheateracademie. “Anne & Lisa zijn een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken” en “Dat is van uitzonderlijke kwaliteit”, schreven de leden van de afstudeercommissie... 

In hun voorstelling Weltschmerz doorgronden zij personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.
Weltschmerz is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil.