Theater tussen de Schuifdeuren

 Theaterfestival Heusden-Vesting

Vrijdag 12 april 

Stand-up comedian

Tobi Kooiman, comedian en wiskundige, won het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de Comedy Talent Award en bereikte de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Jury: "De prijs voor de grootste grapdichtheid deze avonden gaat naar deze meneer."

Tobi doet tijdens zijn optreden verwoede pogingen om zijn (wiskunde) logica toe te passen op het leven. Wanneer je wilt weten waarom dat meestal tevergeefs is, is er maar één optie: Kom naar hem kijken en luisteren. Folk & Country

Een akoestische gitaar, een piano, twee karakteristieke stemmen en krachtige verhalende songs. Dat zijn de basisingrediënten van country/folk duo Sam & Julia. Zij onderscheiden zich met loepzuivere harmonieën, een intieme live sfeer en hun 60’s looks. In 2016 manifesteerden Sam & Julia zich voor het eerst als professionele act met grote ambities. Zo stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland (Paradiso) en gingen als support act van folk-duo ‘Tangarine’ mee op tour door Nederland. De liedjes zijn nog meer gaan leven door de band-arrangementen. Inmiddels zijn zij opgenomen bij het platenlabel van Tim Knol.

Cabaret

Patrick Sytsema is cabaretier en theatermaker. In 2017 studeerde hij af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn voorstelling Karakterkapitaal. Samen met Megan van Wees gaat Patrick Sytsema sinds 2017 op huiskamertour.Er wordt gezegd dat hij karakterkapitaal bezit. Dat zijn eigenschappen die je kunt inzetten voor eigen gewin. Dat klinkt smerig en fout! Het gaat hem voor de wind. Leuke lach, goed pak en weelderig haar. Maar er knaagt iets onder dat pak. En dat is een risicofactor die lastig samen gaat met kapitaal. In tijden van onzekerheid kan kapitaal groeien, maar ook noodlottig afbrokkelen…  

Klassiek 

Sven van den Voorde: De muzikale hokjes voorbij! Klarinettist en accordeonist Sven Van De Voorde groeide op met Franse chansons en musette, studeerde jazz op het conservatorium van Gent, speelde in Helsinki klezmer met het Doina Klezmer-ensemble, was de eerste klarinettist van het Lahti Symphony Orchestra en nam een cd op met Braziliaanse jazz.  

In 2018 gaf hij een warmbloedig optreden tijdens het laatste Happy Hour Concert in het Gouverneurshuis. Het aanwezige publiek reageerde meer dan enthousiast.