Theater tussen de Schuifdeuren

 Theaterfestival Heusden-Vesting

Hard bezig Theater tussen Schuifdeuren 2020 inhoud te geven. Deze artiesten zijn inmiddels gecontracteerd!

 

                       Stephanie Struijk komt!                            

 Een paar jaar geleden was ze nog in Amerika. On the road. Met Daniël Lohues. Maar Engels zong ze niet. Niet meer. In haar moedertaal zong ze. Ver weg leerde ze dicht bij huis kennen. Dus hoeft ze nu even niet te reizen. Ze blijft thuis. Daar waar ze wil zijn. Aan de keukentafel. Om liedjes te schrijven over haar geboortegrond. Weer met Daniël Lohues. ‘Zoek ik nu een plek met een tuintje of een hek of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen’, zingt zij. Wat heeft het troubadoursleven haar gebracht? Hoe zou het zijn geweest als ze nooit van huis was weggegaan? Waar is ze over een paar jaar? De tijd zal het haar leren, maar straks staat zij in een huiskamer bij Theater tussen de Schuifdeuren.

 

         Guus Westdorp met ‘Ramse Shaffy - De Liederen’  

'Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’ Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’. 

Met zijn (solo)voorstelling 'Ramses - de liederen’ brengt Guus Westdorp een muzikale ode aan het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jarenlang omging. Uitbundig, ingetogen en met anekdotes voert hij u door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan is het weer even of Ramses door de huiskamer waart….


 

        Benjamin van de Velden – een onvoorspelbaar talent    

Sommige mensen hebben een leven dat lijkt op John Lennon’s beroemde quote, maar dan anders: “Life is what happens to you while you’re not making any plans”. Zo iemand is Benjamin van de Velden. Van vuilnisman tot cabaretier, zonder idee. Als je samen met Benjamin in zijn eerste avondvullende voorstelling door zijn leven struikelt, lijkt het één groot hilarisch en ontroerend ongeluk. Maar wanneer je in één show een vorstelijk lied kunt spelen en de hele zaal het refrein ‘Dikke Tieten’ kunt laten meezingen en kunt afsluiten met zo’n prachtig, gevoelig lied over het ongeluk met De Stint in Oss, als je die uitersten aankunt, dan ben je een hele grote.


 

                Charo Durán  –  Ode aan Mercedes Sosa 

In 2019 is het tien jaar geleden dat de Argentijnse folkzangeres Mercedes Sosa is overleden. Niet alleen met haar kenmerkende warme klank, maar ook met haar protestliederen gaf ze stem aan haar volk, aan haar continent. Als sleutelfiguur van het ‘Manifesto del Nuevo Cancionero’ (Het manifest van Het Nieuwe Lied) vertolkte ze in haar muziek het lot van de onderdrukten en kansarmen. Charo Durán en Alvaro Pinto Lyon brengen Sosa’s mooiste, bekendste én onbekendste liedjes ten gehore, in deze hommage aan De stem van Zuid-Amerika


 Middelbare Meiden

 De cabaretières Annemarie Henselmans en Hanny Kroese, de musici Rob Roeleveld en Rob Hogenkamp (tevens verantwoordelijk voor de composities en liedteksten) vormen samen al zo’n 12 jaar ‘de Middelbare Meiden’. Zij staan garant voor een enthousiaste voorstelling met een hoog niveau aan tekst, muziek en spel. Zij trekken al die jaren al volle zalen en puike publieksreacties. Effe Lekker Emmeren met de Middelbare Meiden over van alles en nog wat, over hun Bucketlist, over die van de gasten, over de zin en de onzin van schijnbaar onhaalbare plannen, wensen, dromen… Maar ook over lichamelijke gemakken …en …ongemakken, over de grappige, serieuze, confronterende en relativerende besognes van alledag, in ons eigen kleine wereldje en een beetje grotere wereld om ons heen. Kortom: gewoon een lekker avondje muzikaal en hilarisch emmeren met de Middelbare Meiden .